سید خلیل شاکر
یکی از آسیب های مسایل تاریخی آن است که برخی از رخدادها ابهام دارد و از شفافیت لازم برخورد دار نیست؛ از این رو قضاوت دربارة آن ها مشکل است. تاریخ زندگی پیامبر(ص) نیز از این قاعده مستثنا نیست و بخشی از آن فاقد شفافیت می باشد؛ از این رو دانشمندان سنی و شیعی در خصوص تاریخ ولادت ایشان اختلاف نظر دارند که دوازدهم ربیع الاول است و یا هفدهم آن.
امیرمومنان علی علیه السلام فرمودند: در برابر دنيايى كه گرفتارى آن، مانند خواب هاى پريشان شب مى گذرد شكيبا باشن ****بجنت خادمانش حور و غلمان
قال رسول الله صلى الله عليه و آله :
من سلك طريقا يطلب فيه عما سلك الله به طريقا الى الجنة .
كسيكه راهى را براى فرا گرفتن علم برود خداوند راه بهشت را براى او آسان مى گرداند.
كسى كو در طريق علم كوشد ****لباس طالبان علم پوشد
قال الصادق عليه السلام :
اعرفوا منازل الناس على قدر روايتهم عنا.
مقام و منزلت مردم را باندازه نقل احاديث آنها از ما بشناسيد.
شناسيد آنچنان قدر خلايق ****كه در نقل رواياتند شائق
زما نقل احاديث و روايات ****كنند البته ، با تطبيق آي
قال الصادق عليه السلام :
ان فى السماء ملكين موكلين بالعباد، فمن تواضع لله رفعاه و من تكبر وضعاه .
به درستى كه در آسمان دو ملك موكل بر هر بنده اى از بندگان خدا هست ، كسيكه بخاطر خدا تواضع كند خدا بلندش مى كند و هر كس تكبر كند خداوند او را خوار مى گرداند.
گل نوع بشر تا حق سرشته ****موكل گشته زامرش دو فرشته
تواضع هر كه كرد او شد رفيع جاه ****تكبر هر كه كرد افتاد در چاه
اميرالمؤمنين (ع) اين آيه را تلاوت می فرمود: « فَما بَكَتْ عَلَيْهِمُ السَّماءُ وَ الْاَرْضُ وَ ما كانوُا مُنْظَرينَ » كه درهمان هنگام امام حسين (ع) وارد مسجد شد، اميرالمؤمنين (ع) با توجه به او فرمود:« اَمّا اِنَّ هذَا سَيُقْتَلُ وَ يَبْكي عَلَيْهِ السّماءُ وَ الْاَرْضُ » .
حضرت علی (ع) اين آيه را تلاوت مي كرد « نه آسمان برآنان گريست و نه زمين، و نه به آنها مهلتی داده شد » . درآن هنگام امام حسين (ع) وارد شد و حضرت علي (ع) فرمود « اما اين كسی است كه بزودي كشته شود و آسمان و زمين بر او می گريند » .تفسير برهان، 4/161
خداوند مهربان در قرآن كريم مي فرمايد:
(اي پيامبر)به زنان با ايمان بگو چشمهاي خود را به زير اندازند(و از نگاه به مردان نامحرم بپرهيزند)و دامان خود را حفظ كنند و نبايد زينت خود را آشكار سازند،جز به مقداري كه طبيعتاًًًً ظاهر است و (اطراف)روسري هاي خود را بر سينه خود افكنند(تا گردن و سينه با آن پوشيده شود)وزينت خود را آشكار نسازند.ترجمه سوره مباركه نور،آيه شريفه 31
و همين طور خداوند عزوجل در سوره مباركه احزاب،آيه شريفه 59مي فرمايند:اي پيامبربه همسران و دخترانت و زنان مومنان بگو:روسري هاي بلند(مانند چادر)خود را بر خويش فرو افكنند تا شناخته نشوند و مورد آزار قرار نگيرند(و اگر تاكنون خطا و كوتاهي از آنان سر زده توبه كنند و بدانند كه)خداوند همواره بخشنده و مهربان است.
براي اكثر جوانان سوأل مي شود كه چرا اسلام حجاب را بر زنان واجب كرده است؟بايد در جواب گفت:زيرا حجاب بهترين حافظ و حصاري است كه زن را از خطر بيگانه حفظ ميكند و زن بي حجاب همچون ميوه ي درختي است كه شاخه آن از ديوار باغ به بيرون آويزان است و هر رهگذري به سوي آن دست درازمي كند،يا مانند شاخه گلي است كه هر كسي به چيدن آن تمايل دارد.
پوشيده بودن زنان در جامعه نه تنها موجب تقويت بنيان خانواده است،بلكه سبب حفظ ارزش زن و مانع از ابتذال و تباهي او نيز مي باشد.
زن مسلمان تجسم حرمت و عفت در جامعه است.حفظ پوشش به نوعي احترام گذاردن به زن ومحفوظ نگه داشتن وي از نگاه هاي آلوده شيطاني و حيواني است.چنانچه زن حدود را رعايت ننمايد،هر بيمار دلي به او طمع نموده و با نگاه آلوده اش حريم زن را مي شكند.آن شخصيتي كه بايد سالم بماند و نسل سالم را تربيت كند،تحت تأثير ديده هاي آلوده به گناه،به طرف شهوات سوق داده شده و در نتيجه هويت واقعي اش را فراموش كرده و در چنگال بيمار دلان و هوسبازان گرفتار مي شود و از منش انساني اش سقوط كرده و به سمت حيوانيت مي رود.امام رضا عليه السلام درباره علت حجاب مي فرمايد:علت حرام شدن نگاه(نامحرم)به موهاي زنان اين است كه اگر موهاي آن ها در برابر مردان نامحرم آشكار شود باعث تحريك و جلب توجه آنها خواهد شد و (اين جلب توجه)فساد و بي بندوباري سبب مي شود كه(مردم)در كارهاي حرام وارد شوند.
دانشمند مشهور "فرانتس فانون"مي گويد:"اولين اقدام ضد فرهنگي كه فرانسه در الجزاير صورت داد،تلاش براي از بين بردن حجاب بود و در اين كار موفق شد و هر چه بدن زن الجزايري را بيشتر عريان كرد،چنگال استعمار گر بيشتر به حلقوم الجزايري فرو رفت،اما مجدداًًًًً زن الجزايري شخصيت خود را باز يافت و مبارزه عليه مطامع استعمارگر نيز آغاز گرديد."
در قرآن مجید آیاتی وجود دارد که گواهی میدهد رستاخیز تمام اقوام در یک روز به نام «یوم القیامة» خواهد بود .
خداوند وقایع رستاخیز را چگونه بیان کرده است!؟
قرآن کریم در آیات 102و 112 سوره «طه»، به یک سلسله از حوادث که در آستانه رستاخیز و بعد از آن تحقق مییابد اشاره میکند:.......
پرسش: اگر دين، زندگي انسان را بهتر مي كند، پس چرا جوامع اسلامي پيشرفت چنداني نمي كنند؟
پاسخ: بايد توجه داشت كه اسلام و مسلمين قرن ها در علوم و فنون، صنعت و فلسفه، هنر و اخلاق، سلاح سازي، دارو و درمان، رياضيات، طبيعيات و شيمي، هيات، طب و نظامات عالي اجتماعي، بر جهانيان برتري داشتند و ديگران از خرمن فيض آن ها توشه مي گرفتند .....
.: Weblog Themes By Pichak :.